Zpoplatnění ČEZu za kWh

Provozovatelé sítí nabíjecích stanic, příp. výrobci
Uživatelský avatar
stejk
Příspěvky: 390
Registrován: ned 16. pro 2018 5:31:05

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod stejk » ned 17. kvě 2020 8:02:23

Lama píše:
Josef píše:Mě to taky ukazuje ve Vestci u Prahy 4,50, ale ve skutečnosti mám sazbu 5,50, na počítadle odebraných kWh ale počítá 4,50. Nabíječka nešla spustit přes aplikaci v telefonu, protože to hlásilo, že se nabíjí i když jsem měl jenom zastrčený kabel. Takže to ještě pořád nemají 100% funkční.

Pozor, jakmile zasunete konektor do vozidla, okamžitě se změní stav na obsazeno! Musí se to dělat opačně, nejdříve spustit na aplikaci a pak zasunout konektor.
Potvrzuji. Taky jsem s tím bojoval. Nejprve v aplikaci spustit, teprve pak zasunout kabel.
Lama píše:Zkoušel jste to čipem? Mě fungoval čip pouze na jedné stanici ze třech...
Ty ABB terra stojany mají lokální access list (seznam čipů) přímo ve stojanu, který by teoreticky měl umožnit spustit nabíjení čipem v případě kdy stanici například vypadne konektivita (a není možné ověření čipem vůči backendu). Jen u nového čipu se (jak se domnívám) musí číslo čipu propsat na každý stojan.
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » ned 17. kvě 2020 8:53:25

stejk píše:
Lama píše:Zkoušel jste to čipem? Mě fungoval čip pouze na jedné stanici ze třech...
Ty ABB terra stojany mají lokální access list (seznam čipů) přímo ve stojanu, který by teoreticky měl umožnit spustit nabíjení čipem v případě kdy stanici například vypadne konektivita (a není možné ověření čipem vůči backendu). Jen u nového čipu se (jak se domnívám) musí číslo čipu propsat na každý stojan.

Děkuji, už tedy chápu i to, proč se ČEZ brání možnosti autorizace jinými cizími čipy...
Máte prosím ještě vysvětlení, proč mi po ukončení dobíjení aplikací nešel odpojit konektor od vozu? (zmiňují to i další uživatelé). Já musel "chcípnout auto", pak se konektor uvolnil. Dříve přes Polyfazer_Direct se mi to stávalo pouze na jedné stanici. S čipem si nepamatuji, že by se to stalo.
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » ned 17. kvě 2020 9:06:08

nokia9500 píše:zajímavé je, že při zapojení trvá 20-40 vteřin než se zahájí nabíjení a když to pak v app vypnu tak za 2 vteřiny se to vypne i na stojanu... proč to trvá 10-20x déle ?

Bude to tím, že čipy jak píše "stejk" nahrány, tedy též ověřovány přímo ve stojanu, kdežto aplikace musí komunikovat vzdáleně přes server se stanicí. Nicméně proč samotné spuštění trvá tak déle nevíme, protože komunikace je opravdu přes aplikaci rychlá - stačí zapojit konektor do vozu a ihned se změní stav na obsazeno a též naopak. Stejně tak když vyberete na stanici druh potvrzení (tel X app), tak se okamžitě změní také na obsazeno a po kliknutí X zpět okamžitě na volno.
nokia9500
Příspěvky: 380
Registrován: pát 03. srp 2018 21:21:16
Bydliště: Praha - západ

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod nokia9500 » ned 17. kvě 2020 17:14:54

Josef píše:Tak o tom nabíjení skoro nikdo neví, ta první nabíječka má přelepené DC kabely, tak to nikoho asi nenapadlo. Nepotřebuji aplikaci v telefonu, ten čip je násobně rychlejší. Jen jsem ji vyzkoušel, jinak ji asi moc používat nebudu, pro mě je skoro zbytečná, spíš se bude hodit lidem, kteří hodně cestují a nabíjí venku často a potřebují ověřit dostupnost nabíječky, já nabíjím na ČEZ tak 1x za 14 dní. Pokud se budu chtít podívat parkrát za rok ze zajímavosti na vyúčtování, tak si to otevřu na počítači.


já čip ještě nemám, ale snad brzo dorazí ;)
BMW i3 60Ah, 37.000 e-km
Tesla X LR, 4.000 e-km
Ava
Příspěvky: 106
Registrován: pát 22. lis 2019 18:16:06

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Ava » ned 17. kvě 2020 21:31:16

Lama píše:
Ava píše:V aplikaci mě ukazuje 4,50 mám tarif za 5,50 a dnes nabijeni Vypich zadarmo.

No nějak to bastlej za provozu. Nedivím se , že to trvalo tak dlouho.

Chápu správně, že máte tarif 200, ukazuje to 4,50 a nabíjíte zadarmo?
Přišla vám v 01:00 zpráva o přechodu na placené nebo ne?
Mě to na Vypichu ukazuje 7,50 (mám tarif 0,-).


Ano, včera to tak bylo, dnes už nabíjí, ale za 4,50 místo 5,50 , ale to mě nevadí :D

Bohužel jsem také zjistil, nejprve aktivovat stojan a pak teprve nabíjet, což je nelogické a nesmyslné,
Uživatelský avatar
stejk
Příspěvky: 390
Registrován: ned 16. pro 2018 5:31:05

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod stejk » pon 18. kvě 2020 18:14:25

V aplikaci mi dnes vyskočilo info o tom, že odeslali objednaný čip. Chválím.
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » pon 18. kvě 2020 19:00:11

stejk píše:V aplikaci mi dnes vyskočilo info o tom, že odeslali objednaný čip. Chválím.

Mě dnes přišla odpověď od futurego, že předali moje hlášení problému s čipem technikům. Zajel jsem na jednu z nabíječek, kde mi čip nešel a už to pípalo, tak snad to bude tím jak jste psal, že čip ještě nebyl propsán ve stanici. Dejte pak prosím vědět, až jej vyzkoušíte, zda jste to měl podobně. Děkuji.
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » pon 18. kvě 2020 19:05:02

Ava píše:
Lama píše:
Ava píše:V aplikaci mě ukazuje 4,50 mám tarif za 5,50 a dnes nabijeni Vypich zadarmo.

No nějak to bastlej za provozu. Nedivím se , že to trvalo tak dlouho.

Chápu správně, že máte tarif 200, ukazuje to 4,50 a nabíjíte zadarmo?
Přišla vám v 01:00 zpráva o přechodu na placené nebo ne?
Mě to na Vypichu ukazuje 7,50 (mám tarif 0,-).


Ano, včera to tak bylo, dnes už nabíjí, ale za 4,50 místo 5,50 , ale to mě nevadí :D

Bohužel jsem také zjistil, nejprve aktivovat stojan a pak teprve nabíjet, což je nelogické a nesmyslné,

A zvednu se také počet volných kWh z 36 na 44 ? Pokud ne, pak nabíjíte za 5,50.
Jaké ceny to ukazuje uživatelům tarifů 550 a 1750 nevíte?
Ava
Příspěvky: 106
Registrován: pát 22. lis 2019 18:16:06

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Ava » pon 18. kvě 2020 20:38:24

Ne nabíjím za 4,50 dle dnešního výpisu
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » pon 18. kvě 2020 20:43:23

Ava píše:Ne nabíjím za 4,50 dle dnešního výpisu

Chápu, ale máte předplacen a předpokládám, že i stržen paušál 200,-Kč a co bude nad 200 budete doplácet. Nebo to vše vyúčtují až po měsíci, takže uvidíme až bude měsíční výpis.
Ava
Příspěvky: 106
Registrován: pát 22. lis 2019 18:16:06

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Ava » stř 20. kvě 2020 20:15:49

Z karty nemám nic strženo a ve výpisu mám učtováno 4,50,-
Uživatelský avatar
stejk
Příspěvky: 390
Registrován: ned 16. pro 2018 5:31:05

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod stejk » čtv 21. kvě 2020 19:04:58

Lama píše:Zajel jsem na jednu z nabíječek, kde mi čip nešel a už to pípalo, tak snad to bude tím jak jste psal, že čip ještě nebyl propsán ve stanici. Dejte pak prosím vědět, až jej vyzkoušíte, zda jste to měl podobně. Děkuji.
Včera jsem čip vyzvedl na poště, a rovnou v aplikaci aktivoval s tím, že zajedu hned vyzkoušet. Pak se mi ale denní program zkomplikoval a nevyzkoušel jsem ještě ten den. Dnes (den po aktivaci) jsem zkoušel a funguje. Tak se omlouvám. Slibovaný test jsem vykonal pozdě. Předpokládám, že se mé číslo čipu propsalo z backendu do stanic přes noc (ničím nepodložená spekulace).
nokia9500
Příspěvky: 380
Registrován: pát 03. srp 2018 21:21:16
Bydliště: Praha - západ

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod nokia9500 » čtv 21. kvě 2020 20:19:50

a můžu se zeptat jak vypadá ? mě přišel už takový placatý žetonek ... dříve byl taková plastová kapka...v aplikaci byl typ do peněženky, tak jsem čekal kartu jako má Eon
BMW i3 60Ah, 37.000 e-km
Tesla X LR, 4.000 e-km
Uživatelský avatar
stejk
Příspěvky: 390
Registrován: ned 16. pro 2018 5:31:05

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod stejk » čtv 21. kvě 2020 22:10:43

v aplikaci byl typ do peněženky, přišlo tohle:
IMG_4432.JPG
Naposledy upravil(a) stejk dne čtv 21. kvě 2020 22:12:26, celkem upraveno 1 x.
nokia9500
Příspěvky: 380
Registrován: pát 03. srp 2018 21:21:16
Bydliště: Praha - západ

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod nokia9500 » čtv 21. kvě 2020 22:35:16

stejk píše:v aplikaci byl typ do peněženky, přišlo tohle:
IMG_4432.JPG


jeeee i3 :shock: 8-)
jj to je stejný čip... nová edice ;)
BMW i3 60Ah, 37.000 e-km
Tesla X LR, 4.000 e-km
Lama
Příspěvky: 97
Registrován: pát 13. bře 2020 9:34:02

Re: Zpoplatnění ČEZu za kWh

Příspěvekod Lama » pát 22. kvě 2020 12:46:38

stejk píše:
Lama píše:Zajel jsem na jednu z nabíječek, kde mi čip nešel a už to pípalo, tak snad to bude tím jak jste psal, že čip ještě nebyl propsán ve stanici. Dejte pak prosím vědět, až jej vyzkoušíte, zda jste to měl podobně. Děkuji.
Včera jsem čip vyzvedl na poště, a rovnou v aplikaci aktivoval s tím, že zajedu hned vyzkoušet. Pak se mi ale denní program zkomplikoval a nevyzkoušel jsem ještě ten den. Dnes (den po aktivaci) jsem zkoušel a funguje. Tak se omlouvám. Slibovaný test jsem vykonal pozdě. Předpokládám, že se mé číslo čipu propsalo z backendu do stanic přes noc (ničím nepodložená spekulace).

Děkuji za info. Já čip také ihned aktivoval a vyzkoušel až druhý den. Nicméně ze 3 stanic jsem byl úspěšný na jedné. Možná přes víkend pauzíruje i to propisování... ;))
Snad už to bude všude funkční, kdyžtak je v záloze aplikace.