Výměna nabíječky úspěšná !!
Napoprvé ale velké zklamání - nenabíjelo, na palubovce žlutý vykřičník a baterka. Při bližším pohledu diagnostikou - aplikace CarScanner
ale zmizela P1A12. Zůstala P0A09 navádějící na DC/DC - druhou bednu vedle OBC.
A v ní byla naštěstí blbá jen pojistka. Určitě jsem ji kontroloval na samém počátku, ale buď blbě nebo odešla později. Na zkoušku jsem jí nahradil naletovanou válcovou 10x38 25A gG za bratru 15Kč.
Kvůli tomuto bastlu si zatím netroufám poslat auto do provozu. Aspoň pojisku s packama musím objednat. Na mouseru automotive fuse, snad SCT nožičky??
https://cz.mouser.com/c/circuit-protect ... le%20FusesOhledně příčiny nemám žádnou hlubokou analýzu, jen na fórech NěgdE zachytil, že by to mohlo dělat nějaké odkostření mínusu 12V baterky. Takový drát z nabíječky (OBC) vede a měl jsem jej na kostře fakt dost povolený. Tak tomu docela věřím. Trochu jsem spoj obrousil, dotahl, ale ... neporadíte nějaký lepší tuning a festung?
Je to hodně blbě přístupné za blatníkem.
No a potom mám poněkud "na kokot" nasvorkovanou baterku. Před pár lety jsem koupil novou Vartu, která velikostně sedí, ale na póly potřebuje nástavce a ty jsou nějaké trochu kuželové (kua proč?) a ač dotahuji na krev, tak sice drží, ale stačí půl otočky a už se uvolní. Tak tomu moc nevěřím. Jakou baterku 12V (výhledově) aby seděla bez nástavců ?
Jinak mi zůstala původní nabíječka, kde zatím vím o třech prásklých kondech. Motivace k opravě zatím bídná, sice by mě to bavilo a pak by šla prodat, jenže ... auto jezdí, tak to ztrácí prioritu. Nechce si s ní někdo hrát?