Co mi vadí je, že tam je málo odkládacího prostoru, např. nevejdou se tam dva telefony vedle sebe jako v Niru, není tam podstropní pouzdro na brýle, přední kufr je použitelný tak maximálně na nářadí. Ty výsuvné kliky je děs, to se mi opravdu hodně nelíbí. Dotekové ovládání funkcí mi taky nesedí, zlatá tlačítka, omylem se dá něco zapnout, což se mi také stalo. Doteková tlačítka jsou rozházená po celé palubovce a středovém panelu, strašně nepřehledná věc. Samozřejmě se už nedá vypnout venkovní zvuk auta, za to si ale můžete pustit uvnitř kabiny elektronický hluk motoru

Co se mi líbí je celkem slušné ticho při jízdě, lepší než u Niro, kde je to odhlučnění nic moc. Při couvání dělá kamerový systém celkový pohled na auto shora a kamery jsou výrazně kvalitnější, než má Niro. Zrychlení je fajn, ten výkon (239 kW, 605 Nm) a 4x4 je prostě výborná věc a auto nehrábne při plném zrychlení. Displeje jsou větší včetně písma, takže pro nás starší lépe čitelné.
Spotřeba ve městě bych řekl srovnatelná s Niro, spotřeba na dálnici tak o 20% vyšší, tedy přes větší baterii (74 kWh) EV6 dál než Niro nedojede, na okreskách a ve městě ano. Když jsem jel na D5 Praha-Plzeň svých 122 km/h tacho, tak byla spotřeba kolem 20 kWh/100 km, tedy maximální dojezd 370 km, při 130 km/h bude spotřeba kolem 24 kWh/100 km, tedy dojezd maximálně 300 km. Výhodou je velmi rychlé nabíjení, vyzkoušel jsem v Průhonicích a dosáhlo na výkon 177 kW při 61%, teoretický může být až 230 kW při 50% kapacity. Dokonce i v 85% nabíjelo auto ještě výkonem 89 kW.
Samozřejmě rychlonabíjení je fajn, ale cena neskutečná. Za 21.8 kWh jsem zaplatil 582 Kč přes kartu Kia Power Card, bohužel aplikace ČEZu tam prostě nefungovala (zkoušel jsem dvě nabíječky). To mi tedy připomíná tankování benzínu v předchozím autě, co jezdilo za 11l/100 km a to vycházelo ještě levně. Přiznám se, že jezdit po dálnici rychlostí 130 km/h za 6,40 Kč kilometr opravdu nemusím.
Celkově mi EV6 nesedí, je to velké auto se špatně využitým prostorem, mělký kufr a u řidiče místa jako v Niro a vzadu naopak zbytečně moc místa. Cena 1,7 mil. Kč není taky úplně malá. Ioniq 5 v těchto ohledech vychází lépe.