Prosím, jestli někdo neví, jak zjistit na BMW i3, které čidlo TPMS v kole je vadné. Je tam jen hláška, že celý systém měření tlaku nefunguje.
V servisu při výměně kol na letní říkali, že pravé přední nějak chrastí. Vyměnil jsem ho, ale bez úspěchu.
Koupil jsem čidlo, které se údajně nemusí nijak programovat, prý se do 10 km jízdy samo chytí. Ale nechytlo se
Tak nevím, jestli jsem naletěl s čidlem nebo jsem vyměnil na špatném kole.
Rád bych zjistil, které čidlo je tedy vadné, než je měnit všechny.
Díky moc
TPMS - jak zjistit, které čidlo je vadné
Moderátor: Josef
Re: TPMS - jak zjistit, které čidlo je vadné
Zkusil bych appku bimmercode + obd adapter. Osobní zkušenost ale nemám. Ale dle YT by to mělo jít.
Zdar
zajmava vada " Je tam jen hláška, že celý systém měření tlaku nefunguje." Tohle jsem mel, respektive mam na jednom svem aute taky. Zavadu jsem opravil softwarem, odebral jsem funkci aktivni odecitani tlaku ze sensoru, ted to jeden podle rozdilu otacek kol z vypoctu ABS teda aspon myslim
A pak mam jeste jedno auto - pojizdy vrak, kde je do jednoho kola nacpana duse, a tam na display mam detekovany na jakem kole chybi to cidlo.
To mereni tlaku funguje celkem kreativne, oni nekde maji snimaci antenu, a podle sily signalu jak ty kola rotuji dokazi po chvile jizdy urcit ktera oscilace signali koreluje se signalem otacek ABS a priradi tomu kolu to cidlo maj to vychytany...
zajmava vada " Je tam jen hláška, že celý systém měření tlaku nefunguje." Tohle jsem mel, respektive mam na jednom svem aute taky. Zavadu jsem opravil softwarem, odebral jsem funkci aktivni odecitani tlaku ze sensoru, ted to jeden podle rozdilu otacek kol z vypoctu ABS teda aspon myslim
A pak mam jeste jedno auto - pojizdy vrak, kde je do jednoho kola nacpana duse, a tam na display mam detekovany na jakem kole chybi to cidlo.
To mereni tlaku funguje celkem kreativne, oni nekde maji snimaci antenu, a podle sily signalu jak ty kola rotuji dokazi po chvile jizdy urcit ktera oscilace signali koreluje se signalem otacek ABS a priradi tomu kolu to cidlo maj to vychytany...
Havrla
Jezdive: BMW i3 REx; BMW I3, Volvo V70 T6; TM3, Tatra T700-II.
Nejezdive: Tatra 613-4; Skoda 105L
Jezdive: BMW i3 REx; BMW I3, Volvo V70 T6; TM3, Tatra T700-II.
Nejezdive: Tatra 613-4; Skoda 105L
Jestli je to stále aktuální, tak prosím dej se fotografii té hlášky. Díkyhobbyi3 píše:Díky moc